10 lucruri pe care nu le ştiai despre corpul tău

Credeai că îţi cunoşti propriul corp? Ei bine, află că organismul tău este mult mai misterios decât ai fi crezut, atât din punct de vedere al mecanismelor cerebrale, cât şi al proceselor chimice, informează www.stirileprotv.ro.

187 afișări
Imaginea articolului 10 lucruri pe care nu le ştiai despre corpul tău

10 lucruri pe care nu le ştiai despre corpul tău (Imagine: www.stirileprotv.ro)

Pielea are patru culori

Primii pigmenţi sunt cei crem-alb. La suprafaţa epidermei, vasele sanguine capilare dau pielii o uşoară nuanţă de roz. Apoi mai în profunzime apar pigmenţii galbeni. De asemenea, culoarea epidermei este influenţată şi de diverse tonuri de culoare neagră, create prin secreţia de melanină, apărută la rându-i ca un răspuns al organismului faţă de razele ultraviolete emise de Soare. Aceste patru tipuri de pigmenţi sunt prezente la toate rasele umane, dar în proporţii diferite.

Stomacul uman secretă acid coroziv

Există un lichid foarte periculos pe care nici cel mai riguros control la aeroport nu ţi-l poate confisca: acesta se găseşte în stomacul tău. Celulele stomacului uman secretă acid clorhidric, un compus coroziv folosit pentru tratarea metalelor în industrie. Acesta poate să ruginească oţelul, dar mucoasa care acoperă stomacul păstrează lichidul otrăvitor iîn sistemul digestiv, acesta ajutând la digestia alimentelor.

Citeşte mai multe despre lucrurile pe care nu le ştiai despre corpul tău pe www.stirileprotv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici