Acum 2 miliarde de ani, galaxia Andromeda a înghiţit o alt galaxie. Urmează Calea Lactee, galaxia noastră

Într-o zi, Galaxia Andromeda se va contopi cu Calea Lactee. Şi nu va fi prima dată când Andromeda va înghiţi o altă galaxie şi va prelua alte stele.

15132 afișări
Imaginea articolului Acum 2 miliarde de ani, galaxia Andromeda a înghiţit o alt galaxie. Urmează Calea Lactee, galaxia noastră

Sursa Foto - NASA

Galaxia Andromeda din apropiere , ca majoritatea galaxiilor, este alcătuită din rămăşiţele unei alte galaxii, înghiţite într-o fuziune în urmă cu două miliarde de ani.

O echipă de astronomi condusă de astronomul Arjun Dey de la NOIRLab  şi-a publicat concluziile într-o lucrare recentă în The Astrophysical Journal. 

Dey şi colegii săi au măsurat mişcarea a aproximativ 7.500 de stele în haloul de materie din jurul galaxiei Andromeda din apropiere.

Când astronomii au urmărit cum se mişcau grupuri mari de stele în diferite zone ale galaxiei, astronomii au observat modele şi structuri în mişcare. Şi acele modele sugerau că multe dintre stelele Andromedei s-au născut de fapt într-o galaxie complet diferită, una mai mică ce a fost înghiţită de marea galaxie învecinată.  

Astăzi, tot ce a mai rămas din acea galaxie mică sunt mii de stele care au rămas în Andromeda, transmite Inverse

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici