Află cum şi de ce se produc cutremurele

Cele mai devastatoare cutremure din lume se produc la joncțiunea a două plăci tectonice convergente, în momentul în care una dintre acestea alunecă sub cealaltă, prin procesul de subducție.

210 afișări
Imaginea articolului Află cum şi de ce se produc cutremurele

Afla cum si de ce se produc cutremurele

O echipă de cercetători, condusă de Teh-Ru Alex Song, de la Institutul Carnegie din Statele Unite (Departamentul pentru Magnetism Terestru) a descoperit în premieră că învelișul de la vârful acestor plăci coincide cu zonele în care se produc seisme de intensitate mică sau unde au loc activități telurice non-vulcanice, care sunt concentrate în zone cu temperaturi de peste 450 de grade Celsius.

Citește mai multe despre cutremure pe www.romanialibera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici