Ananasul previne apariţia bolilor de inimă

Ananasul, excelentă sursă de vitamina C, ar trebui inclus în dieta zilnică, datorită abundenţei de nutrienţi, susţin specialiştii în nutriţie citaţi de site-ul "Suite101.com".

231 afișări
Imaginea articolului Ananasul previne apariţia bolilor de inimă

Ananasul previne apariţia bolilor de inimă (Imagine: Mediafax Foto)

Slab din punct de vedere caloric, fructul conţine o sumedenie de vitamine şi minerale, astfel că o singură ceaşcă de cuburi de ananas conţine aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, întărind sistemul imunitar şi protejând organismul de acţiunea no­civă a radicalilor liberi.

Potrivit experţilor, datorită conţinu­tului ridicat de fibre, fructul exotic reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. În plus, datorită conţinutului de potasiu şi sodiu, fructul este indicat şi persoanelor care suferă de hipertensiune. Astfel, o cană de suc de ananas are 1 mg de sodiu şi 195 de mg de potasiu.

Citeşte mai multe despre beneficiile ananasului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici