Asculţi muzică la serviciu? Nu dai randament

Chiar daca este muzica ta preferată, tot te face să-ţi pierzi concentrarea, reducându-ţi performanţele cognitive, dacă o asculţi în timp ce munceşti. Este concluzia unui studiu făcut de psihologii Nick Perham şi Joanne Vizard de la University of Wales Institute Cardiff, Marea Britanie.

39 afișări
Imaginea articolului Asculţi muzică la serviciu? Nu dai randament

Asculţi muzică la serviciu? Nu dai randament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Despre muzică, până acum, s-a vorbit numai de bine: de exemplu, multe studii au demonstrat că muzica clasică este benefica pentru creier; recent, un experiment condus de Nicola Mammarella de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii G. D'Annunzio din Chieti, Italia, a arătat că ascultarea unor bucăţi muzicale de Antonio Vivaldi, îmbunătăţeşte memoria persoanelor în vârstă.

Noul studiu infirmă însă beneficiile furnizate de obiceiul de asculta muzică la locul de muncă, fie că este vorba de una în surdină, fie de cea ascultată în căşti.

Citeşte mai multe despre cum scade muzica randamentul la locul de muncă pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici