Bărbaţii însuraţi trăiesc mai mult decât burlacii. Vezi de ce

Că barbaţii însuraţi au viaţa mai lungă decât confraţii lor, burlacii, ştiam, însă nu ne era clar de ce. Iată însă că nu a durat mult, iar experţii au venit şi cu eplicaţia: familiştii merg mai degrabă la medic când simt că ceva nu e în regulă, comparativ cu bărbaţii singuri.

1278 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii însuraţi trăiesc mai mult decât burlacii. Vezi de ce

Bărbaţii însuraţi trăiesc mai mult decât burlacii. Vezi de ce (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Atât bărbaţii, cât şi femeile, câtă vreme au o familie trăiesc mai mult. Confortul psihic, sprijinul pe care şi-l oferă reciproc, motivaţia - iată cateva dintre motivele care susţin teoria. Însă, oamenii de ştiinţă au scotocit mai adânc chestiunea si au scos la suprafaţă o explicaţie şi mai concretă. Ei bine, în timp ce burlacii îşi neglijează problemele de sănătate, preocupaţi de alte aspecte ale traiului de unul singur, cei însuraţi ajung mai des pe la medic. Împinşi de soţie sau de responsabilitatea familiei, aceştia din urmă au mai mari şanse sa fie disgnosticaţi timpuriu şi sa primeasca un tratament eficient pentru orice afecţiune.

Mergând şi mai specific asupra bolilor cu care barbaţii se confruntă în mai mare măsură decât femeile, specialiştii au tras consluzia că infarctul sau atacul cerebral îi seceră mai mult pe cei singuri. Asta pentru că bărbaţii asezaţi la casa lor iau, de obicei, măsuri de la primul semn de boală.

Citeşte mai multe despre de ce trăiesc bărbaţii însuraţi mai mult decât burlacii pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici