Berea este bună pentru oase

Berea este benefică pentru sănătatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat în Journal of the Science of Food and Agriculture, informează express.co.uk.

102 afișări
Imaginea articolului Berea este bună pentru oase

Berea este bună pentru oase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un studiu britanic, realizat pe 100 de branduri de bere, a relevat faptul că această băutură este bogată în siliciu, provenind din orz, principalul ingredient al berii. Siliciul întăreşte oasele şi previne osteoporoza.

Din acest punct de vedere, specialiştii britanici susţin că berea neagră este cea mai bună. Ei au descoperit că siliciul este încă prezent în bere, chiar şi după procesul de fermentare, sub forma acidului ortosilicic.

Brandurile de bere care conţin concentraţii mari de orz şi hamei au mai mult siliciu comparativ cu berea germană de fermentaţie inferioară, obţinută din porumb.

Osteoporoza este o maladie a sistemului osos care afectează 50% dintre femeile de peste 50 de ani şi 20% din totalul bărbaţilor din aceeaşi categorie de vârstă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici