Cafeaua are un efect surprinzător asupra sănătăţii mintale

  • Pentru unii oameni, cafeaua este doar o sursă de cofeină pe care o consumă pentru a-şi îndeplini dependenţa de un tabiet matinal, dar în realitate, această băutură are o combinaţie complexă de compuşi chimici.
  • Cafeaua este cultivată în aproape 70 de ţări din întreaga lume şi are o lungă istorie de beneficii surprinzătoare pentru sănătate.
11737 afișări
Imaginea articolului Cafeaua are un efect surprinzător asupra sănătăţii mintale

Sursa Foto - Hepta

Experţii în sănătate au enumerat beneficiile cafelei asupra vieţii umane, iar studiile au furnizat dovezi că aceasta are un impact şi asupra sănătăţii umane. Unele rapoarte arată că atunci când cafeaua este consumată în cantităţi moderate cu proceduri standard de preparare, poate aduce beneficii surprinzătoare pentru sănătatea mintală, susţine Thriveglobal

Cafeaua poate iniţia o luptă împotriva depresiei 

Cafeaua este o modalitate de a-ţi începe ziua cu un zâmbet şi este bine dovedit de un studiu recent realizat la National Institutes of Health. Persoanele care consumă  între patru şi cinci căni de cafea în fiecare zi sunt susceptibile de a rămâne active şi fericite toată ziua, în comparaţie cu cele care nu consumă deloc această băutură.

Este de menţionat că nu toate celelalte băuturi cu cofeină pot avea acelaşi impact asupra creierului uman. De exemplu, unele băuturi cu cofeină, cum ar fi cola, pot provoca un risc mai mare de depresie datorită conţinutului lor ridicat de zahăr (carbohidraţi simpli).

Cafeaua este considerată cel mai bun agent de ridicare a stării de spirit datorită antioxidanţilor săi puternici.  

Adulţii care consumă cafea au tendinţe mai scăzute pentru suicid 
Un studiu public bine documentat, realizat la Şcoala de Sănătate Publică de la Harvard, a demonstrat că persoanele care consumă două până la patru căni de cafea în viaţa lor de zi cu zi sunt mai puţin susceptibile de a se sinucide. Aceste fapte au fost prezentate după colectarea datelor de la peste 100.000 de participanţi (bărbaţi şi femei); ca urmare, cafeaua a fost raportată a fi unul dintre cei mai buni amelioratori. 

Reţineţi, însă, că este recomandat să consumaţi această băutură într-o cantitate moderată; în caz contrar, poate avea efecte negative asupra sănătăţii mintale.

Cofeina vă poate aprinde creierul 
Statisticile arată că majoritatea americanilor petrec rutine agitate la locul de muncă şi se simt mai stresaţi în timp ce îşi gestionează problemele de familie, treburile casnice şi alte responsabilităţi sociale şi financiare. În astfel de situaţii, cafeaua îi poate ajuta să treacă la un stil de viaţă sănătos.   

Cofeina este suficient de capabilă să aprindă receptorii creierului şi vă pot ajuta să rămâneţi alert pe termen lung. De asemenea, puteţi consuma cafea pentru a scăpa de oboseala cauzată de un volum de muncă excesiv şi pentru a începe rapid ziua cu o dispoziţie proaspătă.

Cafeaua este cel mai bun îmbunătăţitor de memorie 
Cafeaua nu doar ajută la îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi ficatului. ci vă poate ajuta să reţineţi informaţiile mai uşor. Persoanele care consumă cafea  au o memorie ascuţită şi le ajută să-şi gestioneze rutina într-un mod mai eficient. Studiile arată că această băutură are mai multe beneficii cognitive şi funcţionează pentru toate grupele de vârstă.

Fie că eşti un student care trebuie să memoreze pentru sesiunile de examene sau un profesionist în afaceri care are un vis de a îndeplini mai multe obiective,  cafeaua vă poate ajuta să vă amintiţi informaţiile importante cu mai multă uşurinţă.

Cafeaua se poate lupta cu simptomele bolii neurodegenerative 
Cafeaua este suficient de capabilă pentru a îmbunătăţi capacitatea creierului tău de a face faţă bolilor neurodegenerative. Mai multe studii oferă dovezi solide că persoanele care consumă cafea în cantitate moderată sunt mai puţin susceptibile de a suferi demenţă şi boala Alzheimer. De asemenea, poate reduce riscul bolii Parkinson cu aproape 32 până la 60%.

Generaţia mai în vârstă este sfătuită să consume cafea în mod curent pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea mintală generală. Poate îmbunătăţi funcţiile metabolice, oferind în acelaşi timp un impuls major creierului pentru a funcţiona mai bine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici