Cafeaua poate provoca halucinaţii

Marii consumatori de cafea prezintă de trei ori mai multe riscuri de a avea halucinaţii auditive decât persoanele care consumă zilnic maximum o ceaşcă cu această băutură, potrivit unui studiu britanic publicat miercuri.

333 afișări
Imaginea articolului Cafeaua poate provoca halucinaţii

Cafeaua poate provoca halucinaţii

Persoanele care consumă zilnic mai mult de şapte ceşti de cafea sunt de trei ori mai predispuse la halucinaţii auditive decât persoanele care se limitează la o ceaşcă de cafea pe zi, indică studiul realizat de psihologii Universităţii din Durham, situată în nord-estul Marii Britanii.

Cercetătorii britanici au precizat, totuşi, că nu au stabilit o legătură directă între cofeină şi halucinaţiile auditive, spunând că este posibil ca marii băutori de cafea să aibă deja o personalitate mai predispusă către acest tip de afecţiune.

"Studii suplimentare sunt necesare pentru a stabili cu certitudine dacă excesul de cafea şi alimentaţia în general au un impact asupra acestui tip de halucinaţii", a declarat Charles Fernyhough, unul dintre autorii acestui studiu, publicat în revista Personality and Individual Differences.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici