Cancerul de sân poate fi prevenit. Vezi cum

Femeile care prezintă un risc crescut de cancer mamar ar trebui să urmeze un tratament medicamentos preventiv, susţin experţii în oncologie de la Queen Mary University, Londra.

438 afișări
Imaginea articolului Cancerul de sân poate fi prevenit. Vezi cum

Cancerul de sân poate fi prevenit. Vezi cum (Imagine: Shutterstock)

Oncologii din Statele Unite şi Marea Britanie sunt de părere că aşa cum milioane de oameni din întreaga lume iau pastile pentru a preveni bolile de inimă, femeile care prezintă risc de cancer de sân ar trebui să urmeze un tratament preventiv. Desigur, recomandarea acestora a ridicat semne de întrebare în rândul altor specialişti care atrag atenţia asupra efectelor secundare pe care medicaţia extrem de puternică, de altfel, le-ar putea avea.

"Administrarea medicamentelor preventiv, pentru a preîntâmpina instalarea unui cancer, a fost întotdeauna un concept ciudat. Însă cardiologii fac asta de ani de zile. Cum ar fi să mergem la medic cu presiune arterială mare, iar el sa ne trimită acasă spunându-ne să revenim peste un an să vadă dacă am făcut, între timp, un atac de cord?", şi-a arătat profesorul Jack Cuzick, de la Queen Mary University, indignarea.

Citeşte mai multe despre cancerul de sân pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici