Cancerul la sân se poate trata: peste 7.000 de femei sunt diagnosticate anual cu această boală

Anual, peste 7.000 de femei, foarte multe cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, sunt diagnosticate cu cancer la sân. "Incidenţa cancerului la sân nu este atât de mare şi poate fi comparată cu cea din alte ţări, în schimb mortalitatea este foarte mare, asta pentru că nu există un program de depistare precoce a maladiei. Dacă în urmă cu 10-12 ani erau 3.000 - 4.000 de cazuri descoperite anual, acum vorbim de aproape dublu", a declarat profesor doctor Rodica Anghel, cu ocazia conferinţei anuale a Societăţii Române de Radioterapie şi a Zilelor Medicale ale IOB, informează Gândul.

209 afișări
Imaginea articolului Cancerul la sân se poate trata: peste 7.000 de femei sunt diagnosticate anual cu această boală

Cancerul la sân se poate trata: peste 7.000 de femei sunt diagnosticate anual cu această boală (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Formele incipiente ale bolii pot fi tratate printr-o intervenţie chirurgicală de conservare. Rata de supravieţuire la 5 ani în stadiul zero este de 100%, dar aceasta scade cu cât boala este în stadiu mai avansat astfel că în stadiul 4 supravieţuirea la 5 ani ajunge la 10% sau chiar mai puţin.

Citeşte mai multe despre cancerul la sân pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici