Când declară autorităţile epidemie de gripă în România

Până la sfârşitul lunii februarie situaţia va reintra în normal în ceea ce priveşte numărul cazurilor de viroze respiratorii, crede ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Acesta spune când declară autorităţile epidemie de gripă în România.

7313 afișări
Imaginea articolului Când declară autorităţile epidemie de gripă în România

Când declară autorităţile epidemie de gripă în România

Alexandru Rafila a fost întrebat, joi, când intenţionează să ia în calcul declararea epidemiei.

„Măsurăm în fiecare săptămână incidenţa virozelor respiratorii în toată ţara. Întotdeauna când facem acest lucru comparăm numărul de cazuri cu o medie multianuală şi în cazul în care se înregistrează timp de trei săptămâni consecutiv o depăşire a mediei multianuale, se poate lua decizia de a declara o stare de urgenţă epidemică. Unităţile sanitare trebuie să fie pregătite pentru număr mai mare de pacienţi, trebuie să limităm - în măsura în care acest lucru afectează sau ar putea să afecteze starea de sănătate a angajaţilor şi a pacienţilor - circulaţia în spitale. Asta nu înseamnă că se interzic total vizitele, dar fiecare manager ia măsura pe care o consideră necesară în funcţie de situaţia epidemiologică locală”, a răspuns ministrul.

Mai mult, autorităţile trebuie să poată oferi medicaţie antivirală acolo unde este necesar: „verificăm în permanenţă stocurile de antivirale”.

„Opinia mea este că va mai exista o uşoară creştere faţă de săptămâna precedentă, după care numărul de cazuri va începe să scadă, pentru că avem experienţa fiecărui an, iar acestei vârfuri ale numărului de cazuri sunt cam de trei săptămâni. Anul trecut sezonul la debutat cu trei săptămâni mai devreme decât în acest an. Până la sfârşitul lunii februarie vom reintra în normal în ceea ce priveşte numărul de cazuri de viroze respiratorii”, a adăugat Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici