Carieră de piatră folosită la construcţia celui de-al doilea Templu, descoperită în Ierusalim

O importantă carieră de piatră folosită în urmă cu peste 2.000 de ani în timpul lucrărilor de construcţie a celui de-al doilea Templu evreiesc din Ierusalim, a fost descoperită de o echipă de arheologi, a anunţat Departamentul israelian pentru antichităţi.

495 afișări
Imaginea articolului Carieră de piatră folosită la construcţia celui de-al doilea Templu, descoperită în Ierusalim

Carieră de piatră folosită la construcţia celui de-al doilea Templu, descoperită în Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit comunicatului emis de acest organism, cariera de piatră a fost descoperită cu ocazia săpăturilor arheologice efectuate în cartierul Shmouel Hanavi din Ierusalim. Săpăturile au fost coordonate de arheologii israelieni Ofer Sion şi Yehuda Rapuano.

Blocuri de piatră înalte de doi metri, cu o lungime de trei metri şi o grosime de doi metri, au fost găsite în acest sit arheologic, care era folosit în timpul lucrărilor de construcţie a Templului ridicat de Irod, distrus de romani în 70 d.Cr. şi care este, de departe, cel mai frecventat obiectiv turistic israelian.

Diverse unelte de metal, în special târnăcoape, dar şi monede şi câteva vase de ceramică, datând de la sfârşitul primului secol î.Cr., au fost descoperite de arheologi, alături de aceste blocuri de piatră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici