- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (22.04.2009, 16:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnea prăjită în exces creşte riscul de cancer pancreatic
Consumul regulat de carne prăjită în exces, aproape arsă, creşte cu aproape 60% riscul de declanşare a cancerului pancreatic, potrivit unui studiu american prezentat la conferinţa anuală a American Association for Cancer Research, în Denver.
277 afișări
Carnea prăjită în exces creşte riscul de cancer pancreatic (Imagine: Mediafax Foto)
Kristin Anderson, cercetător la Universitatea din Minnesota, principalul autor al acestui studiu, a declarat că "reducerea temperaturii pentru frigerea sau prăjirea cărnii, pentru a se evita arderea acesteia, ar putea fi o bună modalitate de a reduce riscul de apariţie a cancerului pancreatic".
Substanţele cancerigene se formează în timpul preparării cărnii (în special al celei roşii) la temperaturi foarte mari. În schimb, dacă se alege o temperatură mai scăzută de preparare a cărnii, substanţele cancerigene nu se mai formează.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
-
Ciolacu: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone
-
Zeci de mii de ucraineni, aflaţi în afara ţării, nu vor putea obţine paşapoarte noi
-
Ucraina foloseşte pentru prima oară rachete americane cu rază de acţiune mai mare contra Rusiei
La studiu au participat 62.581 persoane, care aveau o stare bună a sănătăţii la începutul acestei cercetări şi care au oferit specialiştilor informaţii despre obiceiurile lor alimentare.
În cei nouă ani de monitorizare, specialiştii au identificat 208 cazuri de cancer pancreatic.
Studiul a demonstrat că voluntarii care preferau fripturile foarte bine prăjite se confruntau cu un risc cu 60% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic, comparativ cu voluntarii care preferau să consume carne mai puţin arsă sau care nu consumau deloc acest aliment.
Medicii recomandă persoanelor care consumă carne friptă sau prăjită să micşoreze temperatura de preparare şi să înlăture părţile arse ale fripturilor.
Compuşii care devin cancerigeni la temperaturi înalte pot fi parţial eliminaţi prin încălzirea cărnii în cuptorul cu microunde timp de câteva minute, pentru eliminarea lichidelor, înainte de prăjire, au explicat autorii acestui studiu.
Citește pe alephnews.ro: Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe