Ce pericole se ascund în suplimentele naturale

Produsele naturiste se dau doar la recomandarea medicului, deoarece pe piaţa farmaceutică există multe suplimente contrafăcute.

111 afișări
Imaginea articolului Ce pericole se ascund în suplimentele naturale

Ce pericole se ascund în suplimentele naturale (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Medicii avertizează asupra pericolelor care se ascund în suplimentele naturale care se eliberează fără reţetă. Potrivit acestora, astfel de produse trebuie luate numai la recomandarea unui specialist. "Pe piaţa farmaceutică există mai multe tipuri de suplimente naturale care au acelaşi scop terapeutic, dar, deşi conţin aceleaşi substanţe, concentraţia plantelor este diferită de la un produs la altul", spune dr. Diana Goiceanu, specialist în medicină generală.

Unele astfel de produse pot fi subdozate, iar efectul dorit va întârzia să apară. "Vitaminele din produsele naturale, de exemplu, sunt uşor absorbite de către organismul uman, spre deosebire de cele chimizate. Cu toate acestea doza zilnică necesară diferă de la un pacient la altul", menţionează dr. Goiceanu.

Citeşte mai multe despre pericolele suplimentelor naturale pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici