- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (26.05.2016, 16:11)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Ce se întâmplă în corp după ce înghiţi o gumă de mestecat - VIDEO
Un video postat pe YouTube de Societatea Americană de Ştiinţă a explicat ce se întâmplă în tractul digestiv atunci când oamenii înghit o gumă de mestecat.
1494 afișări

Ce se întâmplă în corp după ce înghiţi o gumă de mestecat (Imagine: Hepta)
Potrivit Descoperă, există trei componente de bază ale digestiei. Primul include procesele mecanice care sunt necesare pentru procesarea produselor alimentare înainte de a le ingera – mestecatul.
Componentul numărul doi se concentrează pe enzimele sau proteinele din salivă şi stomac, care ajută la descompunerea acelui aliment mestecat. Şi ultimii, dar nu cei mai puţin importanţi, sunt acizii, care dizolvă alimentele în particule care să poată trece confortabil prin intestine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Celebrități de peste 90 de ani: Cum arătau în tinerețe și cum arată acum?
-
Un nou scandal la orizont. Dacă ai maşină diesel s-ar putea să ai un dispozitiv de manipulare instalat. Studiu: Trei sferturi dintre maşinile diesel europene "probabil" au
-
Tensiuni SUA-China: o navă de razboi a americanilor ar fi intrat în Marea Chinei de Sud
-
Sursă ucraineană: situaţia la Bahmut a fost „stabilizată”, iar ruşii „nu au realizat nimic”
În mod tradiţional, atunci când mănânci, dinţii şi limba lucrează împreună pentru a mărunţi mâncarea. Apoi, mişcările musculare împing alimentele prin tractul digestiv, până când acestea ajung în stomac, unde sunt supuse acţiunii sucurilor gastrice.
Dar, în ce priveşte guma de mestecat, acest produs nu este proiectat pentru a fi digerat de către organismul uman, deoarece conţine o bază naturală de cauciuc sau una sintetică, ceea ce îi conferă consistenţa unei gume de mestecat. Cauciucul butil, utilizat în mod obişnuit în producţia gumei de mestecat, este un cauciuc sintetic folosit şi în producţia anvelopelor şi mingilor de baschet.
În timp ce enzimele sunt capabile să descompună glucidele, uleiurile şi alcoolii din guma de mestecat, baza de cauciuc este practic imună la aceste enzime.
Chiar şi acizii din sucul digestiv nu pot dizolva baza de cauciuc, deoarece cauciucul este atât de rezistent încât este folosit la mănuşile de protecţie.
Ca urmare, o parte din gumă supravieţuieşte tututor încercărilor din sistemului digestiv de a o digera.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe