Ce tip de cancer pot preveni căpşunile

Căpşunile au capacitatea de a încetini răspândirea celulelor canceroase şi de a preveni dezvoltarea rănilor precanceroase pe esofag, este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Ohio, SUA.

264 afișări
Imaginea articolului Ce tip de cancer pot preveni căpşunile

Ce tip de cancer pot preveni căpşunile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii, coordonaţi de profesorul Tomg Chen, de la secţia de oncologie a universităţii, au recrutat 38 persoane, care sufereau de displazie moderată a esofagului, simptom al cancerului esofagian. Starea a doi pacienţi s-a agravat pe parcursul cercetării, aceştia fiind nevoiţi să renunţe, în timp ce 36 de voluntari au luat parte la studiu până la final, informează site-ul news-medical.net.

Pacienţii aveau în medie 55 ani şi fiecare dintre ei a trebuit să includă în dieta zilnică 30 grame de căpşuni, uscate şi congelate, amestecate într-un pahar cu apă, timp de şase luni. Amestecul obţinut trebuia băut de două ori pe zi.

Potrivit coordonatorului, substanţele din căpşunile uscate şi congelate sunt de 10 ori mai concentrate decât din fructele în stare naturală. "Organismul uman va beneficia totuşi de calităţile acestor nutrienţi, indiferent de starea în care fructele vor fi mâncate", precizează prof. dr. Chen.

Citeşte mai multe despre cancerul prevenit cu ajutorul căpşunilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici