Ce văd animalele atunci când se privesc în oglindă

Una dintre întrebările la care, cu siguranţă, ne-am gândit la un moment dat este: "Ce văd animalele în momentul în care se privesc în oglindă?". În cazul câinilor este destul de clar: ei pot recunoaşte alţi câini sau alte animale, însă nu se pot recunoaşte pe ei înşişi.

6597 afișări
Imaginea articolului Ce văd animalele atunci când se privesc în oglindă

Ce văd animalele atunci când se privesc în oglindă

La fel ca şi oamenii, animalele trec prin mai multe faze până a-şi putea recunoaşte propria imagine, notează Descoperă.

,,Câinii sunt foarte inteligenţi şi adaptabili, la fel ca multe alte animale, însă ei nu sunt capabili să se recunoască în momentul în care se privesc în oglindă, într-o fotografie sau într-o filmare", susţine Liz Stelow, cercetător în domeniul medicii veterinare la Universitatea din California.

Specialista a adăugat că, pentru patrupede, simţurile mirosului şi gustului sunt mult mai importante decât cel al văzului, iar din acest motiv le este mai dificil să se recunoască într-o imagine.

Cercetătorii spun că procesul autorecunoaşterii nu este unul foarte uşor de asimilat, nici măcar în cazul oamenilor. Din această cauză, bebeluşii au nevoie de 18-24 de luni pentru a-şi recunoaşte imaginea.

Există animale care, datorită inteligenţei lor, îşi pot identifica imaginea fără a depune prea mult efort. Delfinii şi unele specii de maimuţe trec, de obicei, prin mai multe faze ale autorecunoaşterii: iniţial, încearcă să îşi coreleze propriile mişcări cu cele ale reflexiei lor, iar în cele din urmă, explorează acele părţi ale corpului lor care pot fi văzute doar cu un efort sporit.

Există, însă, şi animale, cum ar fi păsările flamingo, care pot recunoaşte doar imaginea altor specii. De asemenea, s-a dovedit că există unele animale, cum ar fi caii, pentru care oglinzile, dacă sunt amplasate în anumite locuri, pot ajuta la reducerea stării de anxietate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici