"Cea mai frumoasă mumie", descoperită în Egipt

"Cea mai frumoasă" mumie", a fost descoperită de arheologii egipteni, într-un sarcofag de piatră, miercuri, în necropola Saqqara, la sud de Cairo, a anunţat Consiliul suprem pentru antichităţi al Egiptului.

340 afișări
Imaginea articolului "Cea mai frumoasă mumie", descoperită în Egipt

"Cea mai frumoasă mumie", descoperită în Egipt (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Consiliului, sarcofagul a fost descoperit într-o cameră cu morminte datând din epoca celei de-a VI-a dinastii a Vechiului Imperiu (4.300 î.Cr.) şi care conţinea 30 de mumii.

Potrivit şefului Consiliului suprem pentru antichităţi al Egiptului, Zahi Hawass, mumia, care este "într-o stare perfectă de conservare, în cea mai frumoasă stare", ar putea conţine aproximativ 100 de amulete din aur, utilizate pentru protejarea morţilor.

Arheologii au mai descoperit un câine mumificat, care ar fi putut fi conservat la cererea unuia dintre decedaţi, pentru a-l acompania în lumea de dincolo.

Situl arheologic de la Saqqara este o vastă necropolă situată în regiunea vechiului Memphis, unde au fost descoperite nenumărate morminte, dar şi primele piramide faraonice.

Citeşte şi:

Morminte vechi de 4.300 de ani, descoperite în Egipt

Piramida unei regine, veche de 4300 de ani, descoperită în Egipt

Mumie preincaşă, descoperită în Peru

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici