Cercetările indică un nou tratament eficient împotriva cancerului de sân/ În România, cancerul de sân ocupa în 2018, prima poziţie cu o pondere a incidenţei de 25,1%

  • Cercetările indică un nou tratamet eficient împotriva cancerului de sân.
  • LMTK3 este o proteină implicată în dezvoltarea şi progresia tumorilor maligne
  • În România 7 din 10 femei sunt predispuse să ajungă la acest diagnostic
741 afișări
Imaginea articolului Cercetările indică un nou tratament eficient împotriva cancerului de sân/ În România, cancerul de sân ocupa în 2018, prima poziţie cu o pondere a incidenţei de 25,1%

Cercetările indică un nou tratamet eficient împotriva cancerului de sân/ În România, cancerul de sân ocupa în 2018, prima poziţie cu o pondere a incidenţei de 25,1%

Îţi spun că cercetările ne arată noi variante de tratament împotriva cancerului de sân. Oamenii de ştiinţă din Sussex spun că LMTK3 este soluţia. Proteina este implicată în dezvoltarea şi progresia tumorilor maligne. Specialiştii vor să o introducă în medicamente şi susţin că în combinaţie cu chimioterapia, tratamentul ar putea fi mai eficient.

În România, cancerul de sân ocupa în 2018, prima poziţie cu o pondere a incidenţei de 25,1% (9 629 cazuri noi), la mare distanţă de cancerul de colon (11,9%; 4 576 cazuri noi) şi cancerul de col uterin (8,6%; 3 308 cazuri noi)

Cancerul de sân este în rândul populaţiei feminine cea mai răspândită formă a bolii canceroase.

În România 7 din 10 femei sunt predispuse să ajungă la acest diagnostic. Doctorul Bogdan Tănase, ne explică ce tipuri de tratamente avem noi acum, pe lângă cele clasice precum chimioterapia, radioterapia şi chirurgia.

Dr. Bogdan Tănase, Chirurg oncolog la Fundeni: Pe lângă acestea se mai foloseşte şi hormonoterapia, deoarece o mare parte din cancerul de sân sunt hormonodependente. Imunoterapia stimulează celulele organismului, în a identifica, şi  a neutraliza aceste celule canceroase. Acestea sunt aşa zisele terapii ţintite sau personalizate, numite aşa deoarece se adresează specific anumitor mutaţii prezente în celulele canceroase. 

În momentul de faţă, ca şi campanie împotriva cancerului de sân avem un program de screening derulat de Ministerul Sănătăţii. Se adresează tuturor femeilor trecute de 40 de ani şi oferă mamografii şi consultaţii gratuite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici