Ciocolata neagră ar putea deveni un medicament. Care este efectul benefic al acesteia

Binefacerile aduse de consumul regulat de ciocolată neagră în ceea ce priveşte prevenirea infarctelor au fost confirmate de un studiu realizat de cercetătorii din Australia.

1942 afișări
Imaginea articolului Ciocolata neagră ar putea deveni un medicament. Care este efectul benefic al acesteia

Rolul ciocolatei negre în prevenirea infarctelor, confirmat de cercetătorii australieni (Imagine: Shutterstock)

Acest studiu, realizat de cercetătorii de la Monash University din Melbourne, pe un eşantion de 2.013 australieni şi publicat în British Medical Journal, prezintă efectele semnificative ale ciocolatei care are o concentraţie ridicată de cacao.

Consumul zilnic, pe o perioadă de zece ani, a 100 de grame de ciocolată care conţine cel puţin 70% cacao ar permite astfel evitarea a 70 de accidente cardiace fatale şi a 15 non fatale, la o populaţie de 10.000 de persoane.

"Potrivit concluziilor noastre, ciocolata neagră ar putea deveni o alternativă sau un supliment pentru terapiile medicamentoase la persoanele care prezintă un risc crescut de maladii cardiovasculare", a declarat Ella Zomer, coordonatoarea studiului.

Oamenii de ştiinţă australieni au apelat la tehnica de modelare epidemiologică, comparând datele lor cu cele furnizate de numeroase alte studii care au evidenţiat binefacerile ciocolatei asupra sănătăţii.

Ciocolata este bogată în polifenoli, puternici antioxidanţi naturali care limitează stresul şi reduc riscurile de declanşare a maladiilor cardiovasculare, a cancerelor şi a altor boli cronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici