Citricele asigură sănătatea gingiilor

Dacă ne dorim dinţi sănătoşi şi un zâmbet de invidiat, trebuie să fim atenţi la alimentele consumate, susţin medicii stomatologi, informează Gândul.

47 afișări
Imaginea articolului Citricele asigură sănătatea gingiilor

Citricele asigură sănătatea gingiilor (Imagine: www.gandul.info)

Potrivit specialiştilor, fructele şi legumele, în special cele consistente, tari, curăţă dantura după o masă copioasă. "Sunt situaţii în care nu putem apela la periajul dinţilor şi atunci este indicat să consumăm la desert un măr, o pară sau o gutuie. Aceste fructe ne determină să mestecăm mai mult, stimulând astfel salivaţia", explică dr. Stela Nicolăescu, medic stomatolog.

Datorită con­ţinutului bo­gat în vitami­na C, citricele asi­gură o să­nătate mai bună a gingiilor. Astfel, lămâile, portocalele şi kiwi este de preferat să le consumăm seara. "Sucul de lămâie amestecat cu un vârf de lingură de bicarbonat şi folosit în locul pastei de dinţi, dar după periajul de seară, oferă dinţilor o curăţire aparte", spune dr. Nicolăescu. Specialistul explică faptul că sucul citricelor acţionează asemeni produselor de albit dinţii, fără să distrugă smalţul, deoarece fructele au acid citric şi acţionează mai blând asupra smalţului, comparativ cu acidul fosforic.

Citeşte mai multe despre dinţi sănătoşi şi un zâmbet de invidiat pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici