Ciupercile proaspete scad riscul de apariţie a cancerului mamar

Ciupercile proaspete contribuie la diminuarea considerabilă a riscului de apariţie a cancerului mamar, mai ales dacă acestea se consumă asociat cu ceaiul verde, potrivit unui studiu publicat recent în International Journal of Cancer, relatează dailymail.co.uk.

22 afișări
Imaginea articolului Ciupercile proaspete scad riscul de apariţie a cancerului mamar

Ciupercile proaspete scad riscul de apariţie a cancerului mamar

Potrivit acestui studiu, o porţie zilnică de ciuperci proaspete reduce riscul de apariţie a cancerului mamar cu până la două treimi.

Cercetătorii au relevat faptul că femeile care consumă 150 de grame de ciuperci proaspete în fiecare zi sunt cu 64% mai puţin predispuse de a dezvolta tumori mamare. Ciupercile uscate au un efect protector mai puţin eficient.

Studiul, desfăşurat în China, a relevat faptul că femeile care au combinat dieta bazată pe ciuperci proaspete cu consumul regulat de ceai verde au beneficiat de o protecţie şi mai mare.

Riscul de apariţie a tumorilor mamare în cadrul acestui grup a fost redus cu aproape 90%.

Cercetătorii au declarat, totuşi, că acest studiu nu dovedeşte faptul că ciupercile stopează cancerul şi că, în acest moment, este nevoie de studii suplimentare pentru a continua şi confirma rezultatele acestui studiu.

Testele de laborator, efectuate pe animale, au demonstrat că ciupercile prezintă anumite proprietăţi antitumorale şi că stimulează apărarea sistemului imunitar din organism.

Câteva dovezi clinice sugerează faptul că ciupercile acţionează într-un mod similar cu medicamentele administrate împotriva cancerului mamar, care blochează organismul în acţiunea lui de a produce hormonul estrogen, cu rol de hrănire a celulelor canceroase.

În luna februarie, cercetătorii din California au început un test pentru a observa dacă extractul de ciuperci, administrat de două ori pe zi, timp de o lună, le ajută pe supravieţuitoarele cancerului mamar să rămână sănătoase.

Aproximativ 40.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, în fiecare an, în Marea Britanie. Această maladie afectează una din nouă femei din lume, la un anumit moment din viaţa lor. Specialiştii consideră că dieta reprezintă un factor-cheie.

Experţii de la University of Western Australia din Perth au studiat peste 2.000 femei chineze şi au constatat că rata îmbolnăvirilor cu cancer mamar este de 4-5 ori mai mică în China decât în ţările occidentale.

Citeşte şi:

Peste 40% din cazurile de cancer mamar pot fi evitate

Enzimă care previne cancerul mamar, identificată de japonezi

Supravieţuirea pacientelor suferind de cancer mamar, influenţată de dietă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici