Codul lui Da Vinci este real: Cifre, litere şi simboluri, descoperite în pupilele Mona Lisei

O serie de cifre, litere şi alte simboluri au fost descoperite recent de cercetătorii italieni în pupilele Mona Lisei, misterioasa femeie care apare în celebrul tablou pictat de Leonardo Da Vinci, informează dailymail.co.uk.

11755 afişări
Imaginea articolului Codul lui Da Vinci este real: Cifre, litere şi simboluri, descoperite în pupilele Mona Lisei

Codul lui Da Vinci este real: Cifre, litere şi simboluri, descoperite în pupilele Mona Lisei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Descoperirea a fost făcută recent, când experţii italieni înartă au dorit să analizeze din nou misterioasa capodoperă aRenaşterii italiene.

Ascunse în stratul întunecat de vopsea din pupilele Mona Lisei,Leonardo Da Vinci a pictat câteva litere, cifre şi simboluri, toatefiind realizate la o scară foarte mică. Simbolurile pot fi văzuteînsă cu ajutorul microscopului.

Experţii susţin că aceste simboluri reprezintă un veritabil"cod" al lui Leonardo Da Vinci.

Descoperirea istoricilor italieni pare desprinsă din paginileromanului "Codul lui Da Vinci", un bestseller scris de americanulDan Brown, în care scriitorul susţinea că celebra pictură conţineindicii despre Sfântul Graal.

Silviano Vinceti, preşedinteleComitetului Naţional al Patrimoniului Cultural din Italia, cel carea descoperit simbolurile, a declarat: "Simbolurile nu sunt vizibilecu ochiul liber, însă cu ajutorul unei lupe sau al unui microscopele pot fi văzute cât se poate de clar".

"În ochiul drept apar literele L şi V,care ar putea fi iniţialele numelui său - Leonardo Da Vinci -, iarîn ochiul stâng apar alte simboluri, însă acestea nu sunt la fel declare. Par să fie literele C şi E sau doar litera B. În fundalpoate fi văzut numărul 72 sau poate că este vorba de litera Lurmată de cifra 2. Trebuie să ne reamintim faptul că acest tablouare aproape 500 de ani şi nu mai este la fel de clar ca atunci cânda fost pictat. În urma investigaţiilor preliminare, suntem foartesiguri că nu este vorba de o greşeală, iar aceste simboluri au fostdesenate acolo chiar de către artist", a declarat expertulitalian.

Cercetările au fost iniţiate după ceun alt expert italian a descoperit într-un magazin de antichităţi ocarte foarte veche în care se vorbeşte despre simbolurile ascunsede Da Vinci în pupilele Mona Lisei.

Silviano Vinceti a declarat: "Da Vincia acordat o importanţă deosebită tabloului «Mona Lisa» şi ştim căîn ultimii săi ani de viaţă obişnuia să ia pictura cu el peste totunde mergea. Mai ştim că Da Vinci era pasionat de ezoterie şiascundea adeseori simboluri în operele sale cu scopul de atransmite anumite mesaje".

Silviano Vinceti face parte dintr-oasociaţie culturală ce a solicitat autorităţilor italienepermisiunea de a exhuma rămăşiţele părinteşti ale lui Leonard DaVinci, care a fost înmormântat în Franţa, în castelul Amboise de peValea Loarei.

Specialiştii italieni doresc săanalizeze craniul artistului pentru a recreea, cu ajutorul graficiicomputerizate tridimensionale, faţa maestrului renascentist şi săverifice astfel dacă Mona Lisa - un tablou aflat în proprietateastatului francez şi expus la muzeul Luvru din Paris - este, defapt, un autoportret al lui Da Vinci, aşa cum consideră mulţiistorici.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici