Cofeina nu favorizează apariţia cancerului mamar

Cofeina nu favorizează apariţia cancerului mamar, deşi unele dintre femeile cu tumori mamare benigne sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta boala, conform unui studiu recent, efectuat pe aproape 40.000 de femei, care a fost publicat în Archives of Internal Medicine.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Cofeina nu favorizează apariţia cancerului mamar

Cofeina nu favorizează apariţia cancerului mamar

Câteva studii anterioare au sugerat faptul că un nivel ridicat de cofeină poate juca un rol important în apariţia cancerului mamar, în cazul marelor consumatoare de cafea, considerată de specialişti drogul cel mai folosit din lume, a declarat coordonatorul acestui studiu, Ken Ishitani, de la Boston's Brigham and Women's Hospital.

La studiu, realizat în colaborare cu cercetătorii de la Women's Medical University din Tokyo, au participat 38.432 de femei din Statele Unite, care au fost monitorizate începând din 1992.

Concluzia cercetătorilor a fost că nu există o legătură directă între consumul de cofeină şi riscul de apariţie a cancerului mamar.

Cu toate acestea, în cazul femeilor care prezintă tumori sau ganglioni benigni, riscul apariţiei cancerului mamar este mult mai mare dacă acestea consumă zilnic mai mult de patru ceşti de cafea.

Afecţiunile mamare benigne sunt, în general, un factor de risc în apariţia cancerului mamar.

"Această descoperire sugerează că un consum ridicat de cofeină poate stimula dezvoltarea leziunilor mamare pre-maligne şi transformarea lor în cancer, deoarece cele mai multe dintre formele galopante de cancer mamar provin din anumite leziuni de acest tip", au declarat cercetătorii.

Această legătură nu a fost evidentă în cazul persoanelor care beau mai puţin de patru ceşti de cafea pe zi. Cercetătorii au menţionat că nu au descoperit o asociere între consumul de cafea şi formele benigne de cancer mamar, chestiunea urmând a fi studiată ulterior prin mai multe teste suplimentare.

Cofeina se găseşte nu doar în cafea şi în ceai, ci şi în ciocolată şi în anumite medicamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici