- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (24.05.2011, 11:12)
Consumul de carne roşie poate cauza cancer. Câtă carne avem voie să mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi
Experţii care studiază cancerul au emis un nou avertisment referitor la consuml de carne roşie şi procesată. Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) sfătuieşte oamenii să limiteze consumul de carne roşie, cum ar fi cea de vită, porc sau miel şi să evite produsele procesate, precum şunca şi salamul.
Urmărește
12131 afișări
Consumul de carne roşie poate cauza cancer. Câtă carne avem voie să mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Au fost descoperite probe convingătoare conform cărora aceste tipuri de carne cresc riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să reducă cantitatea de astfel de carne pe care o consumă, scrie guardian.co.uk.
Fundaţia a început în 2007 o dezbatere globală şi a publicat un studiu care a identificat carnea drept un factor de risc pentru diferite forme de cancer.
Experţii recomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămână (greutatea după preparare) - echivalentul a cinci sau şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc - şi evitarea cărnii procesate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Sindicaliştii au încheiat protestul din Piaţa Victoriei, din cauza sosirii susţinătorilor lui Călin Georgescu
-
Protest de amploare în Bucureşti: silvicultori, militari în rezervă, poliţişti, angajaţi ai metrolului, mineri, siderurgişti. Una din revendicări este abrogarea ”ordonanţei austerităţii”
-
Peste 1.000 de oameni au participat la Hora Unirii organizată de Călin Georgescu în parcul Tineretului din Capitală. A fost prezent şi George Simion
Aproximativ 36.000 de britanici se îmbolnăvesc de cancer intestinal în fiecare an, iar 16.500 mor din cauza acestei boli. Cancerul intestinal este tipul de cancer cu rata cea mai mare a mortalităţii în Marea Britanie, după cel pulmonar. Aproximativ 17.000 de îmbolnăviri (43%) ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai puţină carne roşie şi mai multe fibre, dacă ar bea mai puţin şi ar face sport, spun cercetătorii.
Astfel, oamenii care mănâncă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui să reducă cantitatea la 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau doi burgeri de vită. De asemenea, se recomandă consumul de alimente ce conţin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe şi legume. Laptele, usturoiul şi suplimentele alimentare ce conţin calciu ar putea reduce riscul îmbolnăvirii, spun experţii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe