Copiii care nu mai au amigdale sunt predispuşi la obezitate

Copiii cărora li se scot amigdalele prezintă un risc crescut să devină supraponderali sau chiar obezi după intervenţie, informează cotidianul britanic The Telegraph. Aceasta este concluzia unui studiu american care arată că, după operaţie, greutatea copiilor creşte, cel mai probabil pentru că au un apetit mai mare.

70 afișări
Imaginea articolului Copiii care nu mai au amigdale sunt predispuşi la obezitate

Copiii care nu mai au amigdale sunt predispuşi la obezitate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

De asemenea, în perioada de recuperare, după scoaterea amigdalelor, părinţii au tendinţa să-şi supraalimenteze copiii, iar indicele de masă corporală creşte cu 5,5% până la 8,2%. Experţii caută o legătură între scoaterea amigdalelor şi creşterea hormonilor tiroidieni care măresc apetitul. Medicii nutriţionişti atrag atenţia că numărul copiilor supraponderali este în creştere.

Citeşte mai multe despre copiii predispuşi la obezitate pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici