Copiii concepuţi de bărbaţi în vârstă riscă să fie mai puţin inteligenţi

Copiii concepuţi de bărbaţi în vârstă prezintă o mai mare probabilitate de a avea rezultate mai proaste la testele de inteligenţă, în copilărie, potrivit unui studiu recent efectuat în Australia şi Statele Unite.

106 afișări
Imaginea articolului Copiii concepuţi de bărbaţi în vârstă riscă să fie mai puţin inteligenţi

Copiii concepuţi de bărbaţi în vârstă riscă să fie mai puţin inteligenţi

În schimb, copiii concepuţi de mame în vârstă obţin scoruri mai bune la aceleaşi teste - care măsoară capacitatea de gândire, concentrare, învăţare şi memorare -, potrivit aceluiaşi studiu.

În ţările dezvoltate, femeile şi bărbaţii decid să aibă copii tot mai târziu. Medicii au avertizat de foarte mulţi ani asupra problemelor pe care le pot avea femeile care doresc să devină mame la vârste înaintate. În schimb, consecinţele dorinţei de a deveni tată la o vârstă înaintată nu sunt cunoscute pentru moment.

Studii recente au evidenţiat o legătură directă între vârsta înaintată a taţilor şi problemele de sănătate ale copiilor lor, inclusiv deformaţii congenitale şi cancer, dar şi maladii neuropsihice, precum autismul şi schizofrenia.

În acest studiu, cercetătorii au analizat rezultatele testelor de inteligenţă ale unui eşantion de 33.437 de copii născuţi între 1959 şi 1965, în Statele Unite.

Copiii au fost testaţi la 8 luni, la 4 ani şi la 7 ani. Testele vizau acuitatea lor senzorială, coordonarea ochi-mână, citirea, silabisirea şi aptitudinile aritmetice.

Unii cercetători au sugerat că acei copii concepuţi de femei în vârstă au obţinut rezultate mai bune, deoarece au beneficiat de pe urma experienţei mamelor lor, care au ştiut să creeze un mediu familial mai bine structurat.

Scorurile mai mici obţinute de copiii cu taţi în vârstă ar putea avea o legătură cu acţiunea unei mutaţii genetice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici