Copiii hrăniţi cu mâncare tip junk food au un IQ mai mic. Nutriţionist român: Părinţii care-şi duc copiii la fast-food sunt inconştienţi

Un studiu britanic a stabilit că nutriţia bogată în legume, fructe, carne, peşte sau mâncare gătită în casă a copiilor de până la 3 ani le-a asigurat o dezvoltare sănătoasă a intelectului, potrivit Gândul.

264 afișări
Imaginea articolului Copiii hrăniţi cu mâncare tip junk food au un IQ mai mic. Nutriţionist român: Părinţii care-şi duc copiii la fast-food sunt inconştienţi

Copiii hrăniţi cu mâncare tip junk food au un IQ mai mic. Nutriţionist român: Părinţii care-şi duc copiii la fast-food sunt inconştienţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Copiii care, până la vârsta de trei ani, au fost crescuţi cu mâncare tip fast-food, care au primit biscuiţi, napolitane sau pizza în exces, au de suferit din punct de vedere al nivelului de inteligenţă. Cercetătorii britanici au stabilit că aceştia au un IQ mai mic chiar şi cu 5 puncte decât cel al copiilor care au fost crescuţi cu mâncare sănătoasă, adică salate, fructe, legume sau mâncare gătită, iar această afectare este permanentă. Chiar dacă regimul alimentar se schimbă sunt puţine şanse ca aceştia să recupereze handicapul.

Studiul, realizat de cei de la Universitatea din Bristol, a stabilit că acei copii care până la vârsta de 3 ani au abuzat de mâncare de proastă calitate, la vârsta de 8 ani aveau un IQ mai mic decât cel al copiilor care, până la aceeaşi vârstă de trei ani, au fost hrăniţi sănătos. Datele studiului au fost publicate după ce a fost realizat pe un eşantion de copii în vârstă de 8 ani şi după ce părinţii acestora au completat un chestionar referitor la obiceiurile culinare ale copiilor lor până la 3 ani.

Citeşte mai multe despre efectul mâncării fast food asupra intelectului copiilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici