Cosmonautul român Dumitru Prunariu va participa la simpozionul "Omul în spaţiu" de la Praga

Dumitru Prunariu, preşedintele de onoare al Agenţiei Spaţiale Române, este membru al Comitetului Ştiinţific al Academiei Internaţionale de Astronautică pentru cel de-al 20-lea simpozion "Omul în Spaţiu", una dintre cele mai aclamate reuniuni din domeniul zborului uman în spaţiu şi cercetări conexe.

131 afișări
Imaginea articolului Cosmonautul român Dumitru Prunariu va participa la simpozionul "Omul în spaţiu" de la Praga

Cosmonautul român Dumitru Prunariu va participa la simpozionul "Omul în spaţiu" de la Praga (Imagine: Mediafax Foto / Raul Stef)

Evenimentul va avea loc între 29 iunie şi 3 iulie în Praga, Cehia, fiind organizat de Biroul Spaţial Ceh, sub coordonarea ştiinţifică a Comisiei Academiei Internaţionale de Astronautică (IAA) de Ştiinţe Spaţiale ale Vieţii.

Având o lungă tradiţie de aproape 40 de ani, această conferinţă bianuală va crea din nou un forum de discuţii cu privire la probleme şi tendinţe fundamentale şi va dezvolta colaborări prin schimbul de rezultate ale cercetării şi idei, potrivit site-ului Agenţiei Spaţiale Române (ROSA).

Timp de o săptămână, simpozionul va oferi oamenilor de ştiinţă, cercetătorilor, studenţilor, absolvenţilor şi dezvoltatorilor de instrumente din întreaga lume o oportunitate unică de a prezenta şi evalua cele mai noi progrese, precum şi o perspectivă în explorarea efectelor zborului spaţial asupra organismului uman şi modul în care măsurile de apărare a vieţii pot varia în funcţie de profilul misiunii.

Programul simpozionului include prelegeri în plen şi sesiuni pe o varietate de subiecte, precum şi diverse evenimente sociale.

Dumitru Prunariu, în vârstă de 62 de ani, este al 103-lea om care a ajuns în spaţiu şi a fost ofiţer al Armatei României în perioada 1978 - 2007. El a efectuat pregătirea completă de specialitate necesară realizării unui zbor cosmic în Orăşelul Stelar de lângă Moscova, unde a obţinut, după trei ani, note maxime la examenele finale de calificare, fiind repartizat în echipaj cu cosmonautul rus Leonid Popov.

În decembrie 2011, cosmonautul Dumitru Prunariu a devenit membru de onoare al Academiei Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici