Creaturi extratereste? Ce vietăţi trăiesc în Oceanul Arctic - GALERIE FOTO

Un scufundător rus a realizat câteva fotografii uimitoare ale unor vietăţi ce trăiesc într-unul dintre cele mai dure medii de viaţă de pe Pământ, Marea Albă din Arcticul Rus.

3561 afișări
Imaginea articolului Creaturi extratereste? Ce vietăţi trăiesc în Oceanul Arctic - GALERIE FOTO

Ce vietăţi trăiesc în Oceanul Arctic (Imagine: Alexander Semenov/Flickr)

Alexander Semenov, un scufundător în vârstă de 25 de ani, a realizat fotografiile vietăţilor care trăiesc la 40 de metri adâncime în apele Arcticului, la doar câteva grade peste limita îngheţului, scrie dailymail.co.uk.

Fotograful a folosit lumină stroboscopică pentru a surprinde cu exactitate aspectul corpului animalelor.

VEZI AICI GALERIA FOTO

"Majoritatea acestor tipuri de organisme sunt translucide. Trebuie să fie invizibile pentru prădători, iar în cazul în care sunt prădători, trebuie să se folosească de invizibilitate pentru a-şi surprinde prada", a explicat Semenov.

Fotograful a explicat că strălucirea din imagini este produsă de lumina din interiorul corpului animalelor, care este refractată pe părţile lor exterioare. Fără ajutorul luminii, aproape toate vietăţile sunt invizibile în mediul lor natural.

"Scopul meu a fost să arăt şi altora cât de minunată este lumea subacvatică. Am văzut creaturi şi comportamente la care au mai fost martori doar câţiva specialişti din lume", a declarat Alexander Semenov.

Semenov, care este şi biolog la Universitatea de Stat din Moscova, spune că vietăţile din Marea Albă sunt asemănătoare extratereştrilor.

"Culorile şi formele unor vietăţi pot surprinde pe oricine, de la o femeie casnică până la un specialist experimentat. Fauna arctică diferă în întregime de tot ceea ce am văzut până acum", spune fotograful.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici