Cresc cazurile de infecţie cu virusul West Nile în România

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile a crescut în România, de la începutul perioadei de supraveghere în 6 iunie 2023 până la 12 octombrie 2023. Au fost raportate 82 de cazuri, dintre care 75 confirmate şi 7 probabile. Dintre acestea, 10 au fost fatale.

263 afișări
Imaginea articolului Cresc cazurile de infecţie cu virusul West Nile în România

Din 6 iunie până pe 12 octombrie, s-au înregistrat 82 de cazuri, dintre care 75 cazuri confirmate şi 7 cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile, a anunţat joi Institutul Naţional de Sănătate Publică. Săptămâna trecută erau 72 de cazuri, faţă de cele 82 de acum.

Din aceste cazuri, 10 persoane au murit.

Cazurile s-au înregistrat la toate grupele de vârstă, dar cele mai multe au fost la persoanele cu vârsta peste 60 de ani.

S-au infectat 48 de bărbaţi şi 34 de femei, iar pe medii de rezidenţă, mai multe cazuri au fost înregistrate în mediul rural.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Bucureşti - 11 şi în judeţele Satu Mare (9), Dolj (8), Galaţi (8), Ilfov (7), Brăila (7) şi Iaşi (6).

Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în Municipiul Bucureşti, cât şi în judeţul Tulcea (debut în S 31) şi a fost atribuit judeţului Tulcea.

Cele 10 decese au fost înregistrate în judeţele Bihor (1), Braila (1), Ilfov (3), jud. Dolj (2), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici