Cum interacţionează alcoolul cu medicamentele, energizantele şi sucurile

Astfel de amestecuri atacă în primul rând ficatul. Specialiştii atrag atenţia că un consum regulat şi abuziv de alcool poate duce la apariţia hepatitei sau a cirozei.

315 afișări
Imaginea articolului Cum interacţionează alcoolul cu medicamentele, energizantele şi sucurile

Cum interacţionează alcoolul cu medicamentele, energizantele şi sucurile (Imagine: Shutterstock)

Amestecul alcoolului cu diferite medicamente şi băuturi energizante pot prelungi starea de beţie sau induce starea de somnolenţă, precizează medicii nutriţionişti.
În plus, pentru că există o modă prin­tre tineri de a amesteca alcoolul cu băuturi energizante sau sucuri naturale de fructe, specialiştii atrag atenţia că astfel de cocktailuri devin extrem de toxice pentru organism.

"Alimentele şi băuturile care conţin cafeină, teină, taurină şi zahăr, celebra combinaţie de whisky cu băuturi energizante, pot creşte efectele adverse ale alcoolului", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, direc­torul Institutului de Cercetări Alimentare. Ast­fel de amestecuri te fac să îţi pierzi controlul asupra propriilor acţiuni, pentru că organismul primeşte extrem de multă energie dintr-un singur pahar.

Citeşte mai multe despre cum interacţionează alcoolul cu medicamentele, energizantele şi sucurile pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici