Cum ne protejăm de caniculă: un pahar de apă la fiecare două ore

În cazul expunerii la soare, specialiştii recomandă folosirea pălăriilor, a umbrelelor, a ochelarilor de soare, a îmbrăcămintei subţiri din ţesături naturale în culori deschise, pentru a evita efectele negative ale razelor solare.

253 afișări
Imaginea articolului Cum ne protejăm de caniculă: un pahar de apă la fiecare două ore

Cum ne protejăm de caniculă: un pahar de apă la fiecare două ore (Imagine: Shutterstock)

Mai mult, se recomandă evitarea băuturilor alcoolice şi a cafelei în zilele toride, deoarece acestea îngreunează sistemul respirator şi afectează inima. Medicii spun că aceste băuturi cresc temperatura corpului.
Din cauza transpiraţiei excesive, pe timp de caniculă organismul uman pierde apă şi substanţe minerale, care, dacă nu sunt înlocuite rapid, pot genera o serie întreagă de tulburări metabolice şi cardiovasculare. Astfel, atunci când temperatura sare de 30 de grade, medicii recomandă câte un pahar de apă la un interval de 20 de minute, pentru a reface nivelul de lichide din organism. De asemenea, se recomandă înlocuirea meselor cu un conţinut ridicat de grăsimi cu cele de fructe şi legume proaspete, printre care pepene galben sau roşu, castraveţi sau roşii, deoarece acestea au un conţinut ridicat de apă.

Citeşte mai multe despre cum să te protejezi de caniculă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici