De ce căsătoria dublează riscul de obezitate

După ce, în urmă cu un an, cercetătorii britanici au declarat că, după primul an de căsnicie, una din cinci femei se îngraşă cu cel mult 10 kilograme, oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Carolina de Nord susţin că persoanele căsătorite prezintă un risc dublu de a deveni obeze, informează site-ul time.com.

39 afișări
Imaginea articolului De ce căsătoria dublează riscul de obezitate

De ce căsătoria dublează riscul de obezitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit experţilor, riscul de obezitate în rândul femeilor este de 63 la sută, în timp ce bărbaţii prezintă un risc de aproximativ 49 la sută după primii cinci ani de căsnicie. Una dintre cauzele frecvente ale îngrăşării în cuplu este schimbarea obiceiurilor alimentare după cele ale partenerului. Mâncatul la ore târzii, dezinteresul pentru propria persoană şi renunţarea la abonamentul de la sală sunt alte motive din cauza cărora începem să luăm în greutate, precizează cercetătorii.

Citeşte mai multe despre dublarea riscului de obezitate prin căsătorie pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici