De ce te face „dieta crudă“ să-ţi arunci aragazul pe geam

Fanii dietei crude au colesterolul scăzut, pentru că din alimentaţia lor lipsesc produsele de origine animală, susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicospchi, citat de cotidianul "Gândul".

21 afișări
Imaginea articolului De ce te face „dieta crudă“ să-ţi arunci aragazul pe geam

De ce te face „dieta crudă“ să-ţi arunci aragazul pe geam (Imagine: Gândul)

O dietă bazată pe 75 la sută fructe şi legume, toate mâncate în stare naturală, reprezintă un mod de alimentaţie la care cei mai mulţi dintre noi ar trebui să recurgem, recomandă nutriţioniştii. Fructe uscate sau fresh, nuci şi alte seminţe, cereale integrale şi alge marine sunt alimentele care sunt incluse în acest stil alimentar. "Fructele şi legumele trebuie mâncate în stare crudă şi integrală fără a le curăţa de coajă, fără a le transforma în sucuri şi fără a le trata termic. Cu cât alimentele sunt expuse procesării, cu atât mai mult acestea îşi pierd din proprietăţile nutritive", afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicospchi.

Citeşte mai multe despre dieta crudă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici