Dieta hipocalorică promite slăbirea a 4-5 kilograme pe lună

Dieta hipocalorică este un regim de slăbire clasic în care sunt prezente toate grupele alimentare, de la dulciuri până la salată de varză, în cantităţi adaptate în funcţie de stilul de viaţă al fiecărei persoane, informează Gândul.

370 afișări
Imaginea articolului Dieta hipocalorică promite slăbirea a 4-5 kilograme pe lună

Dieta hipocalorică promite slăbirea a 4-5 kilograme pe lună (Imagine: Mediafax Foto)

"Această cură ţine cont de nevoile metabolice ale organismului uman, stimulând slăbirea într-un mod sănătos, respectiv nu mai mult de un kilogram pe săptămână. Dacă regulile dietei sunt urmate întocmai, într-o singură lună se pot pierde până la 4-5 kilograme", susţine medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Astfel, alimentaţia este fracţionată în trei mese pe zi: micul dejun, prânzul şi cina, cu 1-2 gustări în funcţie de profilul pacientului.

Fiecare masă trebuie să conţină alimente cu indice glicemic mic, precum paste, orez sau cartofi, care oferă senzaţia de saţietate până la următoarea masă, ceea ce constituie substratul energetic pentru topirea grăsimilor. "Legumele, în special crude, sunt permise în cantităţi moderate. În privinţa fructelor, dieta hipocalorică permite consumul acestora în cantităţi limitate. Deşi sunt sănătoase, fructele au un conţinut crescut de fructoză", precizează medicul Bilic.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici