Dispozitiv inspirat din serialul "Star Trek" care te poate scăpa de MIGRENE - FOTO, VIDEO

Un aparat al cărui design este inspirat de cel al unui dispozitiv purtat de personajul Geordi La Forge din serialul "Star Trek" are efecte benefice în cazul migrenelor.

503 afișări
Imaginea articolului Dispozitiv inspirat din serialul "Star Trek" care te poate scăpa de MIGRENE - FOTO, VIDEO

Dispozitiv inspirat din serialul "Star Trek" care te scapă de migrene (Imagine: Hepta.ro)

Aparatul se agaţă cu braţe ca de ochelari în spatele urechilor, iar dispozitivul principal se poartă în zona centrală a frunţii, timp de 20 minute pe zi, informează  dailymail.co.uk.

Dispozitivul eliberează impulsuri electrice asupra nervului supraorbital, care controlează senzaţiile de la nivelul ochilor şi din jurul acestora.

Potrivit unui studiu publicat în revista Neurology, frecvenţa durerilor de cap în cazul celor 67 de voluntari care au testat aparatul vreme de trei luni a scăzut cu o treime.

Totodată, numărul voluntarilor ale căror migrene au scăzut în intensitate cu cel puţin 50% în timp ce purtau dispozitivul a fost de trei ori mai mare decât numărul voluntarilor din grupul ţintă.

Dispozitivul a fost creat de profesorul Jean Schoenen de la Universitatea Liege din Belgia.

O tehnică similară a avut rezultate benefice asupra pacienţilor care acuzau dureri de spate şi în alte zone ale corpului.

Dispozitivul se numeşte Cefaly şi este comercializat în Uniunea Europeană la preţul de 260 de lire sterline.

Aproximativ un sfert dintre femei şi unul din 12 bărbaţi suferă din cauza migrenelor, o afecţiune ce poate fi declanşată de alcool, stres, luminile fluorescente şi alimente precum ciocolată, vin roşu şi cafea.

Experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au inclus migrenele în rândul cauzelor majore care declanşează dizabilităţi importante şi consideră că această afecţiune este cea mai costisitoare boală neurologică din Europa.

Anumiţi cercetători au asociat migrenele cu schimbările hormonale din organism, în timp ce alţii consideră că migrena este cauzată de o scădere a presiunii aerului, care reduce cantitatea de oxigen din sânge. Concentraţiile mai mici de oxigen pot determina dilatarea vaselor sangvine din creier, fapt care declanşează o durere persistentă. Alţi experţi susţin teoria potrivit căreia scăderea presiunii aerului efectează lichidul din craniu care protejează creierul, producând o presiune mai mare asupra ţesuturilor cerebrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici