Doza booster a vaccinului - protecţie de 95% în faţa decesului, la cei de peste 50 de ani

Doza booster a vaccinului oferă o protecţie de 95% în faţa decesului provocat de varianta Omicron, pentru cei trecuţi de 50 de ani, arată un studiu al Agenţiei pentru Siguranţă Sanitară din Marea Britanie (UKHSA).

531 afișări
Imaginea articolului Doza booster a vaccinului - protecţie de 95% în faţa decesului, la cei de peste 50 de ani

Doza booster a vaccinului - protecţie de 95% în faţa decesului, la cei de peste 50 de ani

Doza de booster sporeşte protecţia împotriva riscului de deces cauzat de varianta Omicron la 95%, la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

UKHSA a precizat că, la aproximativ şase luni după a doua doză din oricare dintre vaccinurile anti-COVID, protecţia împotriva riscului de deces provocat de Omicron era de aproximativ 60% la cei trecuţi de 50 de ani. Protecţia a crescut la aproximativ 95% la două săptămâni după primirea doze booster, notează Reuters.

Datele continuă să arate niveluri ridicate de protecţie împotriva riscului de spitalizare în urma dozei de booster.

Eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de aproximativ 90% pentru vaccinul Pfizer-BioNTech şi a scăzut la 75% la 10-14 săptămâni după booster.

Pentru Moderna, eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de 90-95% până la 9 săptămâni după booster.

„Dovezile sunt clare - vaccinul ne ajută să ne protejăm pe toţi împotriva efectelor COVID-19, iar booster-ul oferă un nivel ridicat de protecţie împotriva riscului de spitalizare şi deces în cazul celor mai vulnerabili", a declarat dr. Mary Ramsay, şefa serviciului de imunizare din cadrul UKHSA.

UKHSA a publicat, de asemenea, o analiză iniţială a eficacităţii vaccinului împotriva sub-variantei Omicron numită BA.2, care este în creştere în Marea Britanie şi Danemarca, constatând un nivel similar de protecţie împotriva bolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici