Echitaţia, mai periculoasă decât consumul de ecstasy

O autoritate britanică ce monitorizează abuzul de droguri ar putea recomanda guvernului din Marea Britanie să treacă ecstasy-ul din clasa de droguri A în clasa de droguri B, informează New Musical Express, citând BBC
.

154 afișări
Imaginea articolului Echitaţia, mai periculoasă decât consumul de ecstasy

Echitaţia, mai periculoasă decât consumul de ecstasy (Imagine: Mediafax Foto)

Consumul de ecstasy nu este mai periculos decât călăritul, au declarat reprezentanţi ai consiliului (Advisory Council on the Misuse of Drugs/ ACMD).

Profesorul David Nutt, director al consiliului, a expus acest fapt în publicaţia Journal Of Psychopharmacology, subliniind că accidentele de călărie sunt responsabile pentru mai mult de 100 de decese pe an.

"Drogurile dăunează la fel de mult. Nu e mare diferenţă între călărie şi consumul de ecstasy. Această atitudine ridică întrebarea de ce societatea tolerează - sau chiar încurajează - unele forme de activităţi care pot fi dăunătoare, dar nu şi consumul de droguri", a scris el.

De asemenea, într-un raport de anul trecut, Nutt susţine că ecstasy este mai puţin periculos decât alte droguri de clasă A, precum heroina sau cocaina.

Cu toate acestea, ACMD s-a distanţat de poziţia profesorului Nutt. "Recentul articol al profesorului David Nutt, publicat în Journal Of Psychopharmacology, a fost realizat în concordanţă cu cercetările sale academice, nu din poziţia ocupată de către acesta în consiliu", a declarat un purtător de cuvând al ACMD.

Luna trecută, canabisul a fost reclasat ca drog de categoria B, în ciuda recomandărilor ACMD de a rămâne clasificat drept drog de categoria C.

Citeşte şi:

Traficul de droguri, mai mare cu 300% în 2008 faţă de 2007

Vedete care au fumat iarbă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici