Efectele secundare grave ale tratamentului pentru COVID-19, indicate de cercetătorii brazilieni. Cu au descoperit la pacienţii care au primit Clorochină

  • Cercetătorii brazilieni au demarat un experiment pentru testarea clorochinei pe post de medicament anti-coronavirus
  • Clorochina este o versiune mai veche a hidroxiclorochinei
  • Donald Trump, preşedintele SUA, a vorbit despre hidroxiclorochină ca despre "medicamentul care schimbă jocul"
10507 afișări
Imaginea articolului Efectele secundare grave ale tratamentului pentru COVID-19, indicate de cercetătorii brazilieni. Cu au descoperit la pacienţii care au primit Clorochină

Efectele secundare grave ale tratamentului pentru COVID-19, indicate de cercetătorii brazilieni. Cu au descoperit la pacienţii care au primit Clorochină

Un experiment desfăşurat de cercetătorii brazilieni din oraşul Manaus a arătat că un sfert dintre pacienţii care au primit doze mari de clorochină au dezvoltat aritmii cardiace, prezentând astfel un risc sporit de deces. Daily Mail notează că testul a fost efectuat iniţial pe 81 de pacienţi, acestora fiindu-le administrată o doză de 600mg de clorochină.
 
Testele efectuate în Brazilia erau planificate pentru administrarea clorochinei la 400 de pacienţi, însă primele ofbservaţii au dus la oprirea acestora.
 
Sursa citată scrie că un sfert dintre cei 81 de pacienţi cărora li s-a administrat o doză de 600mg de clorochină de două ori pe zi, timp de 10 zile, au dezvoltat probleme cu ritmul cardiac.
 
Altui grup i s-a admnistrat o doză de 450mg de două ori în prima zi, apoi o singură dată la 24 de ore pentru 4 zile.
 
Cercetătorii au notat că un singur pacient a arătat semne de îmbunătăţire a stării de sănătate după tratamentul cu clorochină.
 
Primele dovezi pe seama posibilităţii ca acest tratament să afecteze inima au fost consemnate în China, după un test efectuat pe 416 pacienţi spitalizaţi. 20% dintre aceştia au prezentat ulterior înrautăţirea, fie ea şi temporară, a ritmului cardiac.
 
De notat este şi faptul că înrăutăţiera ritmului cardiac a fost observata la pacienţii cu afecţiuni pre-existente.
 
Donald Trump a indicat tratamentul cu hidroxiclorochină şi azitromicină ca fiind viabil pentru tratarea COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici