Fauci: Nimeni nu poate prezice cât de rea va fi pandemia în această toamnă

  • Potrivit Live Science, Dr. Anthony Fauci, Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, şi-a exprimat îngrijorarea privind modul în care poate evolua pandemia în toamnă, când se apropie sezonul gripei
  • A subliniat faptul că pentru a reduce numărul de cazuri de coronavirus la niveluri gestionabile, se pot lua măsuri care se ştie că funcţionează
  • Fauci a îndemnat oamenii să apeleze la cinci măsuri: purtarea unei măşti, păstrarea distanţei de aprox. 2 metri sau mai mult între noi şi ceilalţi, evitarea barurilor sau a alte locuri frecventate de mulţi oamenii, desfăşurarea anumitor acţiuni mai degrabă în aer liber decât în interior şi spălarea mâinilor
1269 afișări
Imaginea articolului Fauci: Nimeni nu poate prezice cât de rea va fi pandemia în această toamnă

Fauci: Nimeni nu poate prezice cât de rea va fi pandemia în această toamnă

De la începutul pandemiei SUA au înregistrat peste 4,6 milioane de cazuri COVID-19 şi 155.124 de decese, potrivit unui raport al spitalului Johns Hopkins.

Pe măsură ce anul şcolar se apropie şi sezonul gripei se profilează ameninţător, SUA continuă să lupte cu o pandemie de coronavirus care se înrăutăţeşte. Nimeni nu poate prezice modul în care va evolua pandemia în toamna, a declarat astăzi Dr. Anthony Fauci, Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

„Nu ştiu... nimeni nu poate şti ce va aduce toamna”, a declarat dr. Fauci, în cadrul unui interviu acordat Jurnalului JAMA Network. În primăvară, când coronavirusul a făcut ravagii îndeosebi în zona de nord-est, s-a vorbit de un „al doilea val” în toamnă, a spus Fauci. Asta, presupunând că aceste numere ar fi scăzut până la un anumit nivel... dar acest lucru nu s-a întâmplat”.

În ultimele două săptămâni, SUA a avut mai mult de 60.000 de cazuri pe zi şi în ultima săptămână, în jur de 1.000 de decese pe zi”. „Trebuie să reducem aceste numere. Dacă nu le reducem vom avea o situaţie foarte gravă în toamnă”, a spus Fauci. Asta pentru că, pe măsură ce vremea se răceşte, oamenii încep să stea în interior - unde virusul se răspândeşte mai uşor - şi toamna marchează, de asemenea, începutul sezonului gripal, a spus el.

Fauci a îndemnat oamenii să apeleze la cinci măsuri cunoscute, eficiente şi accesibile tuturor. Există „cinci lucruri uşoare, pe care le putem face pentru a încerca să modificăm această curbă, astfel încât, pe măsură ce vom intra în toamnă să ajungem într-adevăr la un nivel scăzut”, a spus Fauci.

Primul este un gest consecvent şi corect - purtarea unei măşti. Studiile au arătat că măştile funcţionează pentru a preveni răspândirea bolii. S-a demonstrat că fără mască, atunci când o persoană infectată tuşeşte, picăturile respiratorii ar putea ajunge până la 3,7 metri, dar măştile pot reduce această distanţă, uneori până la câţiva centimetri, potrivit unui studiu anterior al Live Science.

Al doilea şi al treilea sunt evitarea aglomerării şi păstrarea distanţei de aprox. 2 metri sau mai mult între noi şi ceilalţi, a spus el. Al patrulea este să stăm departe de baruri sau de alte locuri în care oamenii se adună şi să facem anumite acţiuni în aer liber, mai degrabă decât în interior, a adăugat Fauci. Şi al cincilea lucru este să ne spălăm pe mâini. Singurul mod în care putem opri virusul este prin astfel de contramăsuri, a adăugat el.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici