Fisticul poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare

Consumul moderat de fistic, în paralel cu o dietă sănătoasă pentru inimă, combate riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, prin acţiunea luteinei, un antioxidant conţinut de seminţe, se arată într-un studiu recent publicat de American Journal Of Clinical Nutrition, citat de sky.com.

38 afișări
Imaginea articolului Fisticul poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare

Fisticul poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare

Luteina, care se găseşte în fistic, dar şi în fructe şi în legumele verzi, contribuie la scăderea nivelului de colesterol şi şi previne blocarea arterelor sangvine. Un experiment efectuat pe un eşantion de 28 de persoane a demonstrat că nivelul colesterolului scade cu 12% după trecerea de la o dietă tipic americană, cu multă brânză, ulei şi unt, la una mai puţin grasă, care include consumul de fistic.

Experimente anterioare privind calităţile nutritive ale fisticului au mai arătat că acesta reduce nivelul de colesterol, dar şi riscul de a face cancer.

Însă oamenii de ştiinţă pledează pentru un consum moderat al acestui aliment, în caz contrar existând riscul de a lua în greutate, fapt care reprezintă un pericol pentru inimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici