Forumul de la Davos: Până în 2045 vom construi un oraş alimentat 100% de panouri solare şi turbine eoliene

Bine aţi venit în NEOM, oraşul viitorului!

4770 afișări
Imaginea articolului Forumul de la Davos: Până în 2045 vom construi un oraş alimentat 100% de panouri solare şi turbine eoliene

Hepta - Ferrari Press Agency

Forumul Economic Mondial a dezvăluit agenda construirii unui oraş utopic, ce va fi alimentat 100% de energia solară şi de cea eoliană. Acesta va fi situat în Arabia Saudită şi va purta numele de NEOM. 

 

Oraşul ar putea fi populat de 9 milioane de oameni, exact cât populaţia Londrei. 

Numai că Londra are însă o suprafaţă de 1,572 km pătraţi. 

În schimb, NEOM  va fi foarte restrâns, având o suprafaţă de 34 km pătraţi.

Pentru că va fi construit pe o lungime de 170 km, pe orizontal,  structurat în trei dimensiuni. Va fi diferit de oraşele verticale ca New York City şi Londra. 

Fiecare modul va fi larg de 200 metri, iar oraşul va avea o înălţime de 500 metri, cu o faţadă de sticlă şi oglinzi.  

Planificarea urbană ingenioasă îi va ajuta pe oameni să parcurgă întreg oraşul în doar 20 minute. 

Oraşul va beneficia de servicii automatizate, de automobile electrice, autonome şi zburătoare, rute de drone, dar şi de spaţii verzi şi parcuri. 

În 2027 va fi terminat primul modul. Oraşul va fi finalizat în 2045. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici