În acelaşi timp, vitamina E are un rol benefic în diminuarea riscului bolilor de inimă, pentru că limitează producerea de colesterol, controlează eliminarea apei din organism, întăreşte şi protejează inima şi arterele împotriva instalării aterosclerozei. De asemenea, vitamina E îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi scade riscul instalării ischemiilor cardiace. Din păcate, această vitamină nu poate fi produsă de organism, iar specialiştii în nutriţie recomandă consumul zilnic de alune sau de nuci.
În România doza recomandată este de 20-30 mg. Medicii spun că persoanele care au o dietă hipocalorică, care consumă alcool, fumează, femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să apeleze la un supliment nutritiv de vitamina E. Aceasta se mai găseşte în germeni de grâu, soia, ulei de măsline sau de floarea-soarelui, ouă, ficat de orice fel şi legume cu frunze verzi.
Citeşte mai multe despre rolul vitaminelor pe www.gandul.info