Fructele şi legumele scad riscul apariţiei bolilor cardiovasculare

Preparatele bogate în Omega 3 sau cele bogate în vitamina C reduc riscul bolilor de inimă, susţine specialistul în nutriţie Nell Nelson. Potrivit acestuia, dieta joacă un rol important în apariţia diferitelor afecţiuni cardiovasculare.

19 afișări
Imaginea articolului Fructele şi legumele scad riscul apariţiei bolilor cardiovasculare

Fructele şi legumele scad riscul apariţiei bolilor cardiovasculare (Imagine: Shutterstock)

În acelaşi timp, vitamina E are un rol benefic în diminuarea riscului bolilor de inimă, pentru că limitează producerea de colesterol, controlează eliminarea apei din organism, întăreşte şi protejează inima şi arterele împotriva instalării aterosclerozei. De asemenea, vitamina E îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi scade riscul instalării ischemiilor cardiace. Din păcate, această vitamină nu poate fi produsă de organism, iar specialiştii în nutriţie recomandă consumul zilnic de alune sau de nuci.

În România doza recomandată este de 20-30 mg. Medicii spun că persoanele care au o dietă hipocalorică, care consumă alcool, fumează, femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să apeleze la un supliment nutritiv de vitamina E. Aceasta se mai găseşte în germeni de grâu, soia, ulei de măsline sau de floarea-soarelui, ouă, ficat de orice fel şi legume cu frunze verzi.

Citeşte mai multe despre rolul vitaminelor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici