Fumatul dimineaţa, după somn, poate cauza cancer de două ori mai repede

Cercetatorii au descoperit că fumătorii care îţi aprind o ţigară dimineaţa, imediat ce s-au trezit, riscă să facă o formă de cancer mai repede decat restul fumătorilor.

954 afișări
Imaginea articolului Fumatul dimineaţa, după somn, poate cauza cancer de două ori mai repede

Fumatul dimineaţa, după somn, poate cauza cancer de două ori mai repede (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax foto)

Un studiu realizat pe 7,.611 de fumători, publicat în revista Cancer, spune că fumatul în primele 30 de minute dupa ce te-ai trezit, dublează riscurile de cancer, potrivit apropo.ro.

Cercetatorii Colegiului de Medicină Penn State din SUA au examinat 4,776 de fumători cu cancer la plămâni şi 2,835 de fumători sănătoşi.

Aceştia au arătat că cei care au obiceiul să îşi aprindă o ţigară în primele 30 de minute după ce se trezesc au cu 79% mai multe şanse să dezvolte o formă de cancer, faţă de alţi fumători care aşteaptă măcar o oră până să îşi aprindă ţigara, după ce se trezesc.

Citeşte mai multe pe www.apropo.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici