Giulgiul din Torino, un fals medieval

Un om de ştiinţă italian susţine că a realizat o copie fidelă a giulgiului din Torino, un experiment care dovedeşte că pânza pe care unii creştini o venerează drept veşmântul de înmormântare al lui Iisus Hristos este un fals medieval, informează Descoperă.

82 afișări
Imaginea articolului Giulgiul din Torino, un fals medieval

Giulgiul din Torino, un fals medieval (Imagine: www.descopera.ro)

Asemenea unui negativ fotografic, giulgiul poartă pe el imaginea unui bărbat despre care mulţi susţin că ar fi Hristos. Pânza ilustrează perspectiva din faţă şi din spate a unui bărbat cu barba şi păr lung, cu mâinile încrucişate pe piept şi răni însângerate la încheieturile de la mâini şi picioare şi la şolduri.

"Am demonstrat că este posibil să reproducem cu fidelitate giulgiul, folosind exclusiv tehnici medievale" susţine cercetătorul Luigi Garlaschelli, profesor de chimie organică la Universitatea din Pavia.

Citeşte mai multe despre giulgiul din Torino pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici