Grăsimea abdominală predispune la cancer de colon

Potrivit standardelor, o talie care nu ne pune sănătatea în pericol este de până la 80 centimetri în cazul femeilor, iar la bărbaţi ajunge până la 94 de centimetri. Fiecare centimetru în plus în talie creşte riscul de cancer la colon, atrag atenţia cercetătorii britanici, citaţi de cotidianul "Daily Mail".

158 afișări
Imaginea articolului Grăsimea abdominală predispune la cancer de colon

Grăsimea abdominală predispune la cancer de colon (Imagine: www.gandul.info)

Profe­sorul Martin Wiseman, consilierul Fon­dului Internaţional de Cercetare a Can­cerului, este de părere că recentul studiu nu face altceva decât să confirme faptul că grăsimea în exces din zona abdominală poate provoca boli grave, printre care cancerul. Potrivit acestuia, printre măsurile de prevenire a cancerului se află, după renunţarea la fumat, scăderea în greutate.

"Estimăm că peste 2.700 de cazuri de cancer la colon din Marea Britanie ar fi putut fi prevenite prin scăderea surplusului de kilograme", spune prof. Wiseman. Potrivit standardelor, o talie "sănătoasă" la femei este de până la 80 cm, iar la bărbaţi aceasta nu trebuie să depăşească 94 de centimetri. Pentru fiecare centimetru în plus, riscul apariţiei cancerului creşte cu trei procente, arată cercetarea realizată de Colegiul Imperial din Londra.

Citeşte mai multe despre cancerul de colon pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici