Guvernul britanic a făcut public un "dosar OZN"

Extratereştri cu capul în formă de lămâie şi lumini misterioase deasupra unui cimitir reprezintă câteva dintre elementele bizare din documentele ce fac parte din "dosarul OZN" al Ministerului britanic al Apărării (MoD), care au fost făcute publice luni.

158 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic a făcut public un "dosar OZN"

Desenul unui martor din "dosarul OZN" al Ministerului britanic al Apărării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MoD a publicat documentele din arhivele lui, din perioada 1981 - 1996, care arată că numărul cazurilor în care s-a semnalat prezenţa OZN-urilor a crescut după lansarea unor filmelor SF cu buget mare, precum "Ziua Independenţei", dar şi a serialului de televiziune "Dosarele X".

Printre cele mai bizare relatări despre cele aproape 800 de "întâlniri" cu extratereştrii semnalate în acea perioadă se numără mărturia a doi băieţi britanici care au afirmat că au vorbit cu un marţian, al cărui cap era în formă de lămâie şi care a apărut în faţa lor, venind de pe un câmp, pe 4 mai 1995.

"Vă vrem, veniţi cu noi", ar fi spus extraterestrul, potrivit unui raport al poliţiei britanice, întocmit pe baza declaraţiilor celor doi copii, care păreau "agitaţi şi neliniştiţi".

"Au declarat că acesta era mare cât patru case şi că se ţinea la aproximativ zece metri de ei", se afirmă în acest raport, care mai precizează că doi poliţişti trimişi la faţa locului, două zile mai târziu, nu au găsit decât un agricultor care smulgea iarba din culturile sale.

Un alt incident a fost înregistrat la primele ore ale zilei de 15 iulie 1996, când un OZN a fost reperat zburând deasupra cimitirului din Widnes, în nord-vestul Marii Britanii, înainte de a trimite nişte raze laser către sol.

În 1995 au fost înregistrate 117 rapoarte despre OZN-uri, în timp ce în 1996, anul lansării filmului "Ziua Independenţei", numărul acestora a ajuns la 609.

"Este evident faptul că există un fel de legătură între poveştile spuse în ziare, emisiunile tv şi filmele despre extratereştri şi numărul cazurilor de observare a OZN-urilor care sunt raportate", a comentat David Clarke, un expert în acest domeniu.

În afara lui 1996, un alt an foarte productiv din punctul de vedere al cazurilor de "întâlniri cu OZN-uri" raportate a fost 1978, care coincide, de altfel, cu anul de după lansarea peliculei "Întâlnire de gradul trei", de Steven Spielberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici