Imagini horror de la Hiroshima şi Nagasaki. Explozia nucleară este atât de puternică că poate întipări umbrele oamenilor şi obiectelor pe pereţii clădirilor?

Umbre întunecate ale oamenilor şi obiectelor, cum ar fi bicicletele, au fost găsite împrăştiate pe trotuare şi clădiri din Hiroshima şi Nagasak în urma exploziei atomice detonate deasupra fiecărui oraş la 6 şi 9 august 1945. Dar sunt oare chiar ,,umbre" întipărite de suflul exploziei nucleare?

2030 afișări
Imaginea articolului Imagini horror de la Hiroshima şi Nagasaki. Explozia nucleară este atât de puternică că poate întipări umbrele oamenilor şi obiectelor pe pereţii clădirilor?

Universal History Archive /Hiroshima Peace Memorial Museum and Asahi Shimbun

S-ar putea spune că aceste umbre ilustrează ultimele clipe de viaţă ale fiecărei persoane ucise după bombardamentele nucleare din 1945 asupra celor două oraşe japoneze. 

Potrivit dr. Michael Hartshorne,  profesor emerit de radiologie la Facultatea de Medicină a Universităţii New Mexico,  atunci când fiecare bombă nucleară a explodat, lumina intensă şi căldura s-au răspândit din punctul de implozie.

Obiectele şi oamenii din calea exploziei au absorbit lumina şi energia suflului exploziei nucleare, astfel, lumina înconjurătoare a decolorat betonul sau piatra din jurul „umbrei”.

Cu alte cuvinte, acele umbre ciudate sunt de fapt cum arăta trotuarul sau clădirea înainte de explozia nucleară. Restul suprafeţelor au fost decolorate, făcând ca zona colorată normal să pară o umbră întunecată, potrivit LiveScience

Într-un fel, e ca atunci când o persoană aruncă cu o cantitate mare de vopsea peste un obiect care stă lipit de faţada unei clădiri. Clădirea şi obiectul capătă nuanţa vopselei, dar rămâne o formă conturată după forma obiectului pe faţada clădirii care rămâne necolorată de vopsea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici